انجـیر



تـاریخـچه انجـیر:
انجیر از جمله میوه بهشت است، بزرگترین افتخار انجیر اینست که خداوند بزرگ (ج) در قرآن عظیم الشان به ان سوگند یاد فرموده است.
افلاطون بی اندازه آن را دوست داشت و مردمان یونان انجیر را بنام دوست فیلسوفان یاد کرده اند.
اساس خوراک پهلوانان رومیان قدیم را انجیر تشکیل میداد. انجیر میوه منطقه گرمسیر است در مملکت ما در جلال آباد و قندهار پیدا میشود.

تجزیه کیمیاوی انجیر:
طبق آخرین تجربه علمی که از انجیر کرده اند معلوم شده است که انجیر خشک و تازه دارای آب، مواد آذوتیه، مواد روغنی، گلوسیدها، سلولوز، آهن، منگنیز، بروم و ویتامینهای (A, B1, B2) است.

خواص انجیر:
انجیر رسیده و تازه مغزی و زود هضم است. اگر آن را بروی سبد چیده و در حرارت آفتاب خشک نمائید، ارزش غذایی آن دوچندان میشود. چون انجیر سهل الهضم است، مصرف آن برای اطفال و اشخاصیکه از بستر بیماری برخواسته اند و در دوره نقاهت هستند توصیه شده است.

به ندرت ممکن است اشخاصی پیدا شوند که طبع شان به انجیر سازگار نباشد. انجیر برای نرم کردن سینه خیلی مؤثر بوده ملین است.

جوشانده (120) گرام انجیر دریک لیتر آب معالج زکامهای شدید، تورم حنجره، و برونشیت های مزمن است.

جوشانده یک مشت انجیر در یک لیتر شیر و یا یک لیتر آب دوای مؤثری برای تحریک گلو، ورم بیره های دندان میباشد. که طور مضمضه و غرغره استعمال شود.
اگر انجیر خرما و کشمش و عناب را به مقدار مساوی به اندازه پنجاه گرام در یک لیتر آب بجوشانید و غرغره کنید عفونتهای ریویی را معالجه میکند.

انجیر خشک اگر میده شده در بیماریهای برونشیت، سینه و بغل سیاه سرفه به عوض چای استعمال شود مفید است.

کمپوت و مربای انجیر برای آنانیکه سؤ هاضمه دارند و یا قبضیت هستند مفید است.

انجیر خشک یــا تــازه را بداخل شیر یا آب بجوشانید و گرماگرم بالای دمبل و تومور های متورم بگذارید، زود تر رسیده و سر پیدا میکند.
برای آبسه های دندان اگر نیم دانه انجیر را در آب و یا شیر پخته و برای یک ساعت در موضع مطلوب بگذارید مفید ثابت میشود.

جوشانده شاخه های جوان درخت انجیر هرگاه باعسل مخلوط و خورده شود تورم و درد گلو را تسکین میدهد.

مقدار 25 الی 30 گرام برگ درخت انجیر دریک لیتر آب اگر جوش داده شود معالج سرفه شده میتواند.

همچنین جوشانده مقدار فوق انجیر در مورد قاعدگی زنانه مؤثر میباشد اگر چند روز قبل از ظهور آن خورده شود، عادت ماهوار آنها را منظم میسازد.

هرگاه شیر سفید رنگی که از کندن برگ درخت انجیر بدست میآید صبح و شام در میخک پای گذاشته شود آنرا از بین میبرد.

برای از بین بردن بواسیر برگ انجیر را آنقدر به تکمه ها بمالند تا خون شود.
ظروف آشپز خانه با برگ انجیر اگر شسته شود پاک و صفا میگردد.

کسانیکه از لاغری رنج میبرند مدت چهل روز مقداری انجیر را با بادیان قسم ناشتا بخورند.

انجیر عطش تشنگی را تسکین و سموم بدن را توسط عرق خارج میسازد. کبد را تقویت و ورم طحال را فرو می نشاند.

خوردن انجیر با پسته و بادام برای تقویت نیروی حافظه و قدرت تعقل و تفکر سودمند است

اگر انجیر خشک را حرارت داده و پودر آن را که بنام قهوه انجیر یاد میشود برای امراض سیاه سرفه، ذات الریه، سینه و درد های کهنه بکار برده شود مفید ثابت میشود.

خوردن مقدار انجیر با چهارمغز در موسم زمستان برای تقویت قوه جنسی مؤثر است.

محلول سوختهء انجیر مخلوط با روغن را تهیه و اگر خواسته باشید مو های خود را خرمائی سازید از آن استفاده کنید.

با سوخته انجیر، مخلوط با گلیسرین اگر دندان های خود را شست و شو نمائید همیشه ازین عمل مسرور خواهید بود چه دندان های شما را سفید، پاک و براق میسازد.

ضماد گرم انجیر مخلوط با آرد جو سبب تسکین درد عضلات میشود، ضماد انجیر با روغن زیتون و موم ترکیده گیهای پوست را که از سرما عارض میشود از بین میبرد.

شیرابهء درخت انجیر اگر با کمی پنبه در محل کرم خورده گی دندان گذاشته شود درد را فوری تسکین میدهد.

شیرابه درخت انجیر برای نرم ساختن گوشت مساعدت میکند، حلیم پزان زرنگ که از خاصیت شیرابه اطلاع دارند با مصرف چوب کمتر حلیم میپزند