زردآلو در این میوه ویتامینA به حد وفور یافت می شود که به رشد اطفال کمک کرده و باعث تقویت قوه بینایی انها می شود. زردآلو منبع بتا کاروتن
دربین
سبزیجات، هویج بیشترین مقدار بتا کاروتن را دارد ودربین میوه ها ، زردآلو
اینگونه است. هیچ میوه دیگری به این اندازه دارای بتا کاروتن نیست. بتا
کاروتن از دسته کاروتنوئیدها و پیش ساز ویتامین A دربدن است . همچنین به
عنوان یک آنتی اکسیدان، بدن را از صدمات رادیکال های آزاد حفظ می کند. اخیراً
ثابت شده است که تعداد زیادی کاروتنوئیدهای دیگر مثل کورستین ومقادیر
زیادی اسید سالیسیلیک در زردآلو وجود دارد . این مواد متعلق به گروه بزرگی
از مواد بیواکتیو هستند ومی توانند از مواد غذایی ، مواد درمانی بسازند و
غشاء مخاطی را نوسازی بکنند. جوان کردن پوست با خوردن زردآلو بتا
کاروتن موجود در زرد آلو مانع پینه بستن وخشک شدن پوست می شود. وقتی پوست
بدن ، پوسته پوسته شده وسفید یا خاکستری رنگ می شود نشانه کمبود بتا
کاروتن است. بتا کاروتن مثل یک پوست طبیعی از داخل اثر می کند. زرد آلو محافظی درمقابل صدمات ناشی از اشعه ما وراء بنفش خورشید درتابستان
مقدار کاروتن محافظ موجود درپوست کم می شود و هر قدر اشعه ماوراء بنفش
شدیدترباشد، به همان نسبت کاروتن بیشتری در بدن مصرف می شود. بتا کاروتن
دربدن یک پوشش محافظ در مقابل رادیکال های آزاد به وجود می آورد . نور
آفتاب ، نیکوتین سیگار، استرس ومواد مضر ، سبب تولید رادیکال های آزاد
خطرناک دربدن می شوند. بتا کاروتن این توانایی را دارد که به مقابله با
این رادیکال ها برخیزد وانرژی تخریبی آنها راکم کند. کاروتن موجود در
پوست به عنوان یک محافظ درمقابل اشعه ماوراء بنفش عمل می کند. اگر از
کرمهای ضد آفتاب هم استفاده نشده باشد، قهوه ای شدن پوست راتسهیل واز سرخ
وسوختن پوست جلوگیری می کند. روغن مغز هسته شیرین زرد آلو
ملین
معده و نرم کننده مفید است وروغن مغز هسته تلخ زردالو اماس است وخوردن
ومالیدن ان برای مبتلایان به بواسیر مفید است وریختن چند قطره از ان در
گوش باعث تسکین درد می شود. جوشانده برگ درخت خشک زرد الو کرم معده (یک
نوع انگل ) را از بین می برد و ادرار را زیاد می کند . شکوفه درخت ان ضد
خونریزی است واگر جوشانده ای از ان تهیه کرده و چند قطر در بینی مبتلایان
به خون دماغ بچکانید اثر معجزه اسای ان را بسیار سریع مشاهده می شود
خواص زردآلو
زردآلو
میوه ایست سرشار از ویتامین های A ، C و آهن. مواد مغذی موجود در زردآلو
از چشم ها و قلب حفاظت میکنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها
مبارزه میکند. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز) و ویتامین A است.
زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد
غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته ، آب
مروارید و بعضی سرطان ها میگردند. مقادیر بالای بتاکاروتن ولیکوپن
موجود در زردآلو باعث میشود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو
ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیونLDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی
جلوگیری می کنند. بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین تبدیل می شود . پس می
توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و
بعنوان یک آنتیاکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را
میگیرد. مواد موجود در 1 گرم زردآلو
انرِژی 36/153 کیلو کالری آب 87درصد فیبر 1/2گرم پروتئین 0/1 گرم شکر 0/8 گرم ویتامینA 420 میکروگرم ویتامینc 5 میلی گرم ویتامینB1 06/0میلی گرم ویتامین B2 05/0میلی گرم ویتامین B6 06/0میلی گرم ویتامین E 5/0میلی گرم سدیم 2 میلی گرم پتاسیم 300میلی گرم فسفر 20میلی گرم منیزیم 12 میلی گرم آهن 8/0میلی گرم مس 06/0میلی گرم سلنیوم 1 میلی گرم روی 10/0میلی گرم کلسیم 20 میلی گرم خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است . 1- برای نرم کردن پوست می توان از روغن هسته زردآلو استفاده نمود. 2- روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است، ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می کند. 3- برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید. این دم کرده برای قطع اسهال مفید است
هارون عزیز
دوشنبه 16 شهریورماه سال 1388 ساعت 04:11 ب.ظ